Logo
doenenlaten

Eijsden en omgeving

Eijsden is een uniek stukje Nederland. Eijsden is gelegen aan de Nederlands/Belgische grensovergang en grenst aan het Waalse en Vlaamse taalgebied, Net onder Maastricht stroomt in Eijsden de Maas ons land binnen. Eijsden is een pittoreske gemeente en is rijk aan tradities en omgeven met natuurschoon. Een bezoek aan Eijsden betekent genieten van historische straatjes, pleinen, gezellige restaurants, terrassen en natuurschoon. Van oudsher wordt u in Eijsden onthaald met Waalse ambiance, Vlaamse gastvrijheid en Limburgse levensvreugde. U bent verzekerd van een aangenaam verblijf in een Bourgondische sfeer.

In 2011 is de gemeente Eijsden gefuseerd met de gemeente Margraten. Vanaf dat moment heet de gemeente Eijsden: Gemeente Eijsden-Margraten, Bloesem van het zuiden.

Een aanrader in Eijsden is een bezoek aan de tuinen van kasteel Eijsden  (Maaslandse renaissancestijl). Het kasteel is opgenomen bij de top 100 op de lijst van Nederlandse monumenten en de tuin/het park is door zijn veelheid aan stijlen één van de interessantste van Limburg.

Liefhebbers van een mooie natuurwandeling kunnen terecht in natuurgebied Eijsdener Beemden aan de Trichterweg in Eijsden. De Maas vormt hier de grens tussen België en Nederland. Vooral voor doortrekkende vogels is dit gebied, met zijn natuurlijke grazers als konikpaarden en gallowayrunderen, belangrijk als fourageer- en rustplek.

Het rijke verenigingsleven zorgt voor een uitermate aantrekkelijk sociaal-cultureel klimaat. In Eijsden verblijft u in een Bourgondische gemeente, rijk aan tradities. De vele gezellige restaurants en terrassen bieden u, in iedere prijsklasse volop culinair genot tijdens uw verblijf in Eijsden.

Maastricht ligt op slechts 10 km afstand, Luik op 20 km afstand en Aken op 35 km. Maastricht en Luik zijn vanuit Eijsden ook mt de trein bereikbaar. De vrijwel ongerepte natuur van het nabij gelegen Savelsbos en de Belgische Voerstreek  geven unieke mogelijkheden tot wandelen.

Bij de Maas is een dagstrand aangelegd, Funvalley, met in- en outdoor attracties  Verder biedt de Maas  ruime mogelijkheden om te vissen en het bedrijven van allerlei soorten watersport.

In Eijsden aan de overkant van de Maas, het Waalse Ternaaien is bereikbaar via een voet-fietsveer. Tevens is het veer ten westen van de Maas een aantrekkelijk verbindingspunt met Belgische fiets- en wandelroutes op en rond de Sint Pietersberg én ten oosten (zuidelijk van Eijsden-Margraten) met de naburige Belgische Voerstreek.

LINKS:
www.eijsden-margraten.nl
www.vvvmaastricht.nl
www.vvvzuidlimburg.nl
www.wandelgidszuidlimburg.nl
www.funvalleymaastricht.nl
www.brasserielameuse.nl
www.restaurantvanille.nl
www.aontbat.nl